Ποιοι είναι οι στόχοι της μηχανικής λογισμικού;

Γεια σας φίλοι, Σε αυτήν την ανάρτηση ιστολογίου (Ποιοι είναι οι στόχοι της μηχανικής λογισμικού) θα συζητήσω τους στόχους της μηχανικής λογισμικού.

Κατά την ανάπτυξη λογισμικού, ποιες και όλες οι παράμετροι και τα σημεία αναφοράς πρέπει να λαμβάνονται υπόψη και ποια πρέπει να είναι τα βασικά χαρακτηριστικά ή οι στόχοι της μηχανικής λογισμικού;…|Ποιοι είναι οι στόχοι της μηχανικής λογισμικού|

… Μπορείτε να δείτε την παρακάτω εικόνα που μπορεί εύκολα να σας εξηγήσει τους στόχους της μηχανικής λογισμικού.|Ποιοι είναι οι στόχοι της μηχανικής λογισμικού|

softwareengineering-flowchart

Ικανοποίηση χρήστη:

Αυτός είναι ο πρώτος από όλους τους στόχους της μηχανικής λογισμικού και είναι επίσης ο πιο σημαντικός στόχος, καθώς όλα τα πράγματα είναι για έναν πελάτη ή χρήστη, επομένως θα πρέπει να εστιάζουμε πολύ στην ικανοποίηση των χρηστών κατά την ανάπτυξη οποιουδήποτε λογισμικού.

Μερικοί προγραμματιστές το κάνουν αυτό καθώς αρχίζουν να αναπτύσσουν το λογισμικό αμέσως χωρίς να κατανοούν τις πραγματικές απαιτήσεις του τελικού χρήστη και αυτό έχει ως αποτέλεσμα την ακατάλληλη ροή λογισμικού που ο χρήστης δεν ήθελε στην πραγματικότητα.

Έτσι, κάνοντας αυτό ο προγραμματιστής χάνει την ενέργειά του και την πίστη του χρήστη ή την ικανοποίηση του χρήστη και αν ο προγραμματιστής το ξαναχτίσει, τότε είναι επιβάρυνση για αυτόν να το ξαναχτίσει.

Υψηλή αξιοπιστία:

αυτός είναι ο δεύτερος από όλους τους στόχους της μηχανικής λογισμικού. Αυτό μας λέει ότι δεν μπορούμε να έχουμε κανένα περιθώριο να έχουμε λάθη ή σφάλματα στο τελικό προϊόν μας που πρόκειται να κυκλοφορήσει στο τέλος του χρήστη.

Εάν έχει λάθη και σφάλματα, τότε μπορεί να επηρεάσει τη σχέση μας με τους πελάτες μας και έτσι αυτό μπορεί να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την πώληση του λογισμικού μας στην αγορά και να δημιουργήσει υψηλό ποσοστό ζημιών.

Καθώς η Microsoft έχει επίσης ορισμένα σφάλματα στην προηγούμενη έκδοση των Windows και οι χρήστες αντιμετώπιζαν πολλά προβλήματα. Επομένως, το λογισμικό πρόκειται να κυκλοφορήσει μόνο εάν έχει επιτευχθεί υψηλή αξιοπιστία και δεν υπάρχει πιθανότητα σφαλμάτων.

Χαμηλό κόστος συντήρησης:

Αυτός είναι ο τρίτος από όλους τους στόχους της μηχανικής λογισμικού. Η συντήρηση είναι μια διαδικασία κατά την οποία ένα μικρό πρόβλημα ή σφάλματα που έχουν εντοπιστεί κατά τη χρήση του λογισμικού στο τέλος του χρήστη αντιμετωπίζονται και επιδιορθώνονται εύκολα. Αλλά δεν σημαίνει αναδιάρθρωση λογισμικού από την αρχή ή εκκίνηση.

Θέλω να πω ότι εάν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το λογισμικό, τότε πρέπει να το σχεδιάσετε ξανά. Αυτό συμβαίνει εάν το λογισμικό έχει πολύ κακή ποιότητα και είναι κατασκευασμένο χωρίς καμία δοκιμή και παράμετρο.

Παράδοση έγκαιρα:

Αυτός είναι ο τέταρτος στόχος της μηχανικής λογισμικού. Ο χρόνος παράδοσης έχει σημασία ενώ αναπτύσσετε λογισμικό για τον πελάτη ή τον πελάτη σας.

Καθώς αυτό δεν είναι δυνατό να πούμε την ακριβή ώρα για την ολοκλήρωση του λογισμικού, αλλά εάν η εργασία ανάπτυξης πρέπει να γίνει με συστηματική σειρά, χωρίζοντας ολόκληρο το έργο σε μέρη και υπολογίζοντας τον χρόνο για κάθε ενότητα.

Κάνοντας αυτή την ανάλυση μπορεί να δοθεί μια προτεινόμενη προθεσμία για την ολοκλήρωση ενός έργου για έναν πελάτη.

Χαμηλό κόστος παραγωγής:

Σύμφωνα με τους χαμηλούς στόχους παραγωγής του λογισμικού μηχανικής λογισμικού που είναι οικονομικά αποδοτικό τραβά πάντα την προσοχή των χρηστών. Και εάν το λογισμικό καταφέρει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του χρήστη, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα πωλήσεων ή κέρδους με κάθε τρόπο.

Υψηλή απόδοση:

Η απόδοση του λογισμικού γενικά μετριέται από την ταχύτητά του και την κατανάλωση μνήμης, επομένως θα πρέπει να το αναπτύξουμε με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να εκτελείται σε ελάχιστο χώρο μνήμης με υψηλή ταχύτητα.

Αυτή η βελτιστοποίηση του λογισμικού θα το κάνει χρήσιμο για τους χρήστες και θα έχει μεγάλη ζήτηση στην αγορά.

Ευκολία επαναχρησιμοποίησης:

Εάν κατασκευάζετε μια μικρή μονάδα μεγάλου λογισμικού, τότε είναι πολύ απαραίτητο, τότε θα πρέπει να προσπαθήσουμε να το φτιάξουμε με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί εάν χρειάζεται για την κατασκευή του ίδιου λογισμικού ή και σε άλλο λογισμικό.

Αυτό θα εξοικονομήσει μνήμη, χρήματα και προσπάθειες.|Ποιοι είναι οι στόχοι της μηχανικής λογισμικού|

Μπορείτε να διαβάσετε μερικές ακόμα εκπληκτικές αναρτήσεις που σχετίζονται με τη Μηχανική Λογισμικού με τη βοήθεια του παρακάτω συνδέσμου ιστολογίου:

Software Engineering In Hindi…

What Is SDLC In Hindi…

Software Maintenance Issues in Hindi…

What is Requirement engineering in Hindi…

White Box Testing in Hindi…

What are the goals of software engineering…

Σε περίπτωση οποιουδήποτε ερωτήματος, μπορείτε να μας γράψετε στο a5theorys@gmail.com, θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό.|Ποιοι είναι οι στόχοι της μηχανικής λογισμικού|

Ελπίζω! θα σας άρεσε αυτή η ανάρτηση σχετικά με το Ποιοι είναι οι στόχοι της μηχανικής λογισμικού.

Μη διστάσετε να δώσετε τα σημαντικά σχόλιά σας στην παρακάτω ενότητα σχολίων|Ποιοι είναι οι στόχοι της μηχανικής λογισμικού|

Να περασεις τελεια! Σαγιονάρα!

Anurag

I am a blogger by passion, a software engineer by profession, a singer by consideration and rest of things that I do is for my destination.