Koji su ciljevi softverskog inženjeringa?

Zdravo prijatelji, U ovom postu na blogu (Koji su ciljevi softverskog inženjeringa) raspravljat ću o ciljevima softverskog inženjeringa.

Prilikom razvoja softvera koje i sve parametre i mjerila treba imati na umu i koje bi trebalo da budu osnovne karakteristike ili ciljevi softverskog inženjeringa?…|Koji su ciljevi softverskog inženjeringa|

… Možete vidjeti sliku ispod koja vam lako može objasniti ciljeve softverskog inženjeringa.|Koji su ciljevi softverskog inženjeringa|

softwareengineering-flowchart

Zadovoljstvo korisnika:

Ovo je prvi od svih ciljeva softverskog inženjeringa, a ujedno je i najvažniji cilj jer su sve stvari za kupca ili korisnika, tako da bismo trebali biti vrlo fokusirani na zadovoljstvo korisnika dok razvijamo bilo koji softver.

Nekoliko programera to radi jer odmah počnu razvijati softver bez razumijevanja stvarnih zahtjeva krajnjeg korisnika i to rezultira nepravilnim protokom softvera koji korisnik nije želio u stvarnosti.

Dakle, radeći ovaj programer gubi svoju energiju i vjeru korisnika ili zadovoljstvo korisnika i ako ga programer ponovo izgradi onda mu je teško da ga ponovo izgradi.

visoka pouzdanost:

ovo je drugi od svih ciljeva softverskog inženjeringa. ovaj nam govori da ne možemo imati bilo kakve greške ili greške u našem finalnom proizvodu koji će biti objavljen na kraju korisnika.

Ako ima grešaka i grešaka, onda to može uticati na naš odnos sa našim klijentima i na taj način to može jako uticati na prodaju našeg softvera na tržištu i može stvoriti visok procenat gubitaka.

Kako Microsoft također ima neke greške u ranijem izdanju Windowsa i korisnici su se suočavali s puno problema. Dakle, softver će biti objavljen samo ako je postignuta visoka pouzdanost i nema šanse za bilo kakve greške.

Niski troškovi održavanja:

Ovo je treći od svih ciljeva softverskog inženjeringa. Održavanje je proces u kojem se rješavaju i lako popravljaju mali problemi ili greške koje su otkrivene tokom korištenja softvera na strani korisnika. Ali to ne znači restrukturiranje softvera od nule ili početak.

Mislim da ako postoji bilo kakav problem sa softverom onda ga morate dizajnirati još jednom. Ovo se dešava ako je softver vrlo lošeg kvaliteta i napravljen je bez ikakvih testiranja i parametara.

Isporuka na vrijeme:

Ovo je četvrti cilj softverskog inženjeringa. Vrijeme isporuke je važno dok razvijate softver za svog klijenta ili kupca.

Pošto ovo nije moguće odrediti tačno vrijeme za završetak softvera, ali ako se razvojni rad treba obaviti sistematskim redoslijedom razbijanjem cijelog projekta na dijelove i procjenom vremena za svaki modul.

Izradom ove analize može se dati predloženi rok za završetak projekta za klijenta.

Niska cijena proizvodnje:

Prema niskim proizvodnim ciljevima softverskog inženjeringa, softver koji je isplativ uvijek privlači pažnju korisnika. A ako softver uspije da zadovolji zahtjeve korisnika, postoji velika šansa za prodaju ili profit na bilo koji način.

Visoke performanse:

Performanse softvera se općenito mjere njegovom brzinom i potrošnjom memorije, tako da bismo ga trebali razviti na takav način da se može pokrenuti u minimalnom memorijskom prostoru uz veliku brzinu.

Ova optimizacija softvera učinit će ga korisnim za korisnike i imat će veliku potražnju na tržištu.

Lakoća ponovne upotrebe:

Ako gradite malu jedinicu velikog softvera, onda je to vrlo potrebno, onda bismo trebali pokušati da je napravimo na takav način da se može ponovo koristiti ako je potrebno u izgradnji istog softvera ili u drugom softveru.

Ovo će uštedjeti memoriju, novac i trud.|Koji su ciljevi softverskog inženjeringa|

Možete pročitati još neke fantastične postove vezane za softversko inženjerstvo uz pomoć sljedećeg linka na blogu:

Software Engineering In Hindi…

What Is SDLC In Hindi…

Software Maintenance Issues in Hindi…

What is Requirement engineering in Hindi…

White Box Testing in Hindi…

What are the goals of software engineering…

U slučaju bilo kakvih upita, možete nam pisati na a5theorys@gmail.com mi ćemo vam se javiti što je prije moguće.|Koji su ciljevi softverskog inženjeringa|

Hope! uživali biste u ovom postu o tome Koji su ciljevi softverskog inženjeringa.

Slobodno dajte svoje važne povratne informacije u odeljku za komentare ispod|Koji su ciljevi softverskog inženjeringa|

Lijepo se provedi! Sayonara!

Anurag

I am a blogger by passion, a software engineer by profession, a singer by consideration and rest of things that I do is for my destination.