Какви са целите на софтуерното инженерство?

Здравейте приятели, В тази публикация в блога (Какви са целите на софтуерното инженерство) ще обсъдя целите на софтуерното инженерство.

Докато разработвате софтуер, какви и всички параметри и бенчмаркове трябва да имате предвид и какви трябва да бъдат основните характеристики или цели на софтуерното инженерство?…|Какви са целите на софтуерното инженерство|

… Можете да видите изображението по-долу, което може лесно да ви обясни целите на софтуерното инженерство.|Какви са целите на софтуерното инженерство|

softwareengineering-flowchart

Удовлетвореност на потребителите:

Това е първата от всички цели на софтуерното инженерство и също е най-важната цел, тъй като всички неща са за клиент или потребител, така че трябва да сме много фокусирани върху удовлетворението на потребителите, докато разработваме софтуер.

Няколко програмисти правят това, тъй като започват да разработват софтуера незабавно, без да разбират действителните изисквания на крайния потребител и това води до неправилен поток от софтуер, който потребителят не е искал в действителност.

Така че, правейки това, програмистът губи енергията си и вярата на потребителя или удовлетворението на потребителя и ако програмистът го изгради отново, тогава за него е излишно да го изгради отново.

Висока надеждност:

това е втората от всички цели на софтуерното инженерство. това ни казва, че не можем да имаме никакви грешки или бъгове в нашия краен продукт, който ще бъде пуснат в края на потребителя.

Ако има грешки и бъгове, това може да повлияе на отношенията ни с нашите клиенти и по този начин това може силно да повлияе на продажбата на нашия софтуер на пазара и може да създаде висок процент на загуба.

Тъй като Microsoft също има някои грешки в по-ранната версия на Windows и потребителите са изправени пред много проблеми. Така че софтуерът трябва да бъде пуснат само ако е постигната висока надеждност и няма шанс за грешки.

Ниски разходи за поддръжка:

Това е третата от всички цели на софтуерното инженерство. Поддръжката е процес, при който малък проблем или грешки, които са били открити при използване на софтуера от страна на потребителя, се адресират и лесно се коригират. Но това не означава преструктуриране на софтуера от нулата или стартиране.

Искам да кажа, че ако има някакъв проблем със софтуера, трябва да го проектирате отново. Това се случва, ако софтуерът е с много лошо качество и е направен без никакви тестове и параметри.

Доставка навреме:

Това е четвъртата цел на софтуерното инженерство. Времето за доставка има значение, докато разработвате софтуер за вашия клиент или клиент.

Тъй като това не е възможно да се каже точното време за завършване на софтуера, но ако работата по разработването трябва да се извърши в систематичен ред чрез разделяне на целия проект на части и оценка на времето за всеки модул.

Чрез този анализ може да се даде предложен краен срок за изпълнение на даден проект за клиент.

Ниски производствени разходи:

Според ниските производствени цели на софтуерното инженерство софтуерът, който е рентабилен, винаги привлича вниманието на потребителите. И ако софтуерът успее да отговаря на изискванията на потребителя, има голям шанс за продажби или печалба по двата начина.

Висока производителност:

Производителността на софтуера обикновено се измерва с неговата скорост и потребление на памет, така че трябва да го разработим по такъв начин, че да може да работи в минимално пространство в паметта с висока скорост.

Тази оптимизация на софтуера ще го направи полезен за потребителите и ще има голямо търсене на пазара.

Лесна повторна употреба:

Ако изграждате малка единица голям софтуер, тогава е много необходимо да се опитаме да го направим по такъв начин, че да може да се използва повторно, ако е необходим за изграждането на същия софтуер или в друг софтуер.

Това ще спести памет, пари и усилия.|Какви са целите на софтуерното инженерство|

Можете да прочетете още няколко невероятни публикации, свързани със софтуерното инженерство, с помощта на следната връзка към блога:

Software Engineering In Hindi…

What Is SDLC In Hindi…

Software Maintenance Issues in Hindi…

What is Requirement engineering in Hindi…

White Box Testing in Hindi…

What are the goals of software engineering…

В случай на някакви запитвания, можете да ни пишете на a5theorys@gmail.com, ние ще се свържем с вас възможно най-скоро.|Какви са целите на софтуерното инженерство|

надежда! бихте се насладили на тази публикация относно какви са целите на софтуерното инженерство.

Моля, не се колебайте да дадете вашите важни отзиви в секцията за коментари по-долу|Какви са целите на софтуерното инженерство|

Приятно прекарване! Сайонара!

Anurag

I am a blogger by passion, a software engineer by profession, a singer by consideration and rest of things that I do is for my destination.