Yazılım mühendisliğinin amaçları nelerdir?

Merhaba Arkadaşlar, Bu blog yazımda (Yazılım mühendisliğinin amaçları nelerdir) yazılım mühendisliğinin amaçlarından bahsedeceğim.

Yazılım geliştirirken hangi parametreler ve kriterler göz önünde bulundurulmalı ve yazılım mühendisliğinin temel özellikleri veya hedefleri neler olmalıdır?…|Yazılım mühendisliğinin amaçları nelerdir|

… Yazılım mühendisliğinin amaçlarını size kolayca anlatabilecek aşağıdaki görseli görebilirsiniz.|Yazılım mühendisliğinin amaçları nelerdir|

softwareengineering-flowchart

Kullanıcı Memnuniyeti:

Bu, yazılım mühendisliğinin tüm amaçlarından ilkidir ve aynı zamanda her şey bir müşteri veya kullanıcı için olduğu için en önemli hedeftir, bu nedenle herhangi bir yazılımı geliştirirken kullanıcı memnuniyetine çok odaklanmalıyız.

Birkaç programcı bunu, son kullanıcının gerçek gereksinimini anlamadan hemen yazılımı geliştirmeye başladıkları için yapar ve bu, kullanıcının gerçekte istemediği uygunsuz yazılım akışına neden olur.

Dolayısıyla, bu programcı yaparak enerjisini ve kullanıcı inancını veya kullanıcı memnuniyetini kaybeder ve programcı onu yeniden inşa ederse, onu tekrar inşa etmek onun için bir ek yüktür.

Yüksek güvenilirlik:

bu, yazılım mühendisliğinin tüm amaçlarından ikincisidir. bu bize, kullanıcı tarafında piyasaya sürülecek olan nihai ürünümüzde herhangi bir hata veya hataya sahip olamayacağımızı söylüyor.

Hatalar ve hatalar olacaksa, müşterilerimizle olan ilişkimizi etkileyebilir ve bu da yazılımımızın pazardaki satışını büyük ölçüde etkileyebilir ve yüksek bir kayıp yüzdesi oluşturabilir.

Microsoft’un Windows’un önceki sürümlerinde de bazı hataları olduğundan ve kullanıcılar birçok sorunla karşılaşıyordu. Bu nedenle, yazılım yalnızca yüksek güvenilirlik sağlanmışsa ve herhangi bir hata olasılığı yoksa piyasaya sürülmelidir.

Düşük Bakım Maliyeti:

Bu, yazılım mühendisliğinin tüm hedeflerinden üçüncüsüdür. Bakım, kullanıcı tarafında yazılımın kullanımı sırasında tespit edilen küçük bir problemin veya hataların giderilerek kolayca giderildiği bir süreçtir. Ancak bu, yazılımı sıfırdan yeniden yapılandırmak veya başlatmak anlamına gelmez.

Demek istediğim, yazılımda bir sorun varsa onu yeniden tasarlamanız gerekir. Bu, yazılımın kalitesi çok düşükse ve herhangi bir test ve parametre olmadan yapılırsa olur.

Zamanında teslimat:

Bu, yazılım mühendisliğinin dördüncü hedefidir. Müşteriniz veya müşteriniz için yazılım geliştirirken teslim süresi önemlidir.

Bu, yazılımın tam olarak ne zaman biteceğini söylemek mümkün olmadığı için, tüm projeyi parçalara bölerek ve her modül için süreyi tahmin ederek, geliştirme işi sistematik bir sırayla yapılacaksa.

Bu analizi yaparak, bir müşteri için bir projeyi tamamlamak için önerilen bir son tarih verilebilir.

Düşük Üretim Maliyeti:

Yazılım mühendisliğinin düşük üretim hedeflerine göre uygun maliyetli yazılımlar her zaman kullanıcıların dikkatini çeker. Ve yazılım, kullanıcı gereksinimlerini karşılamayı başarırsa, her iki şekilde de büyük bir satış veya kâr şansı vardır.

Yüksek performans:

Yazılım performansı genellikle hızı ve bellek tüketimi ile ölçülür, bu nedenle onu minimum bellek alanında yüksek hızda çalıştırılabilecek şekilde geliştirmeliyiz.

Yazılımın bu optimizasyonu, kullanıcılar için faydalı hale getirecek ve piyasada yüksek talep görecektir.

Yeniden kullanım kolaylığı:

Küçük bir büyük yazılım birimi oluşturuyorsanız, o zaman çok gereklidir, aynı yazılımı veya başka bir yazılımda da gerekirse yeniden kullanılabilecek şekilde yapmaya çalışmalıyız.

Bu, bellekten, paradan ve çabadan tasarruf sağlayacaktır.|Yazılım mühendisliğinin hedefleri nelerdir|

Aşağıdaki blog bağlantısının yardımıyla Yazılım Mühendisliği ile ilgili bazı şaşırtıcı yazıları okuyabilirsiniz:

Software Engineering In Hindi…

What Is SDLC In Hindi…

Software Maintenance Issues in Hindi…

What is Requirement engineering in Hindi…

White Box Testing in Hindi…

What are the goals of software engineering…

Herhangi bir sorunuz olması durumunda bize a5theorys@gmail.com adresinden yazabilirsiniz. En kısa sürede size geri döneceğiz.|Yazılım mühendisliğinin amaçları nelerdir|

Ümit etmek! Yazılım mühendisliğinin hedefleri nelerdir hakkındaki bu yazıdan hoşlanırdınız.

Lütfen aşağıdaki yorum bölümünde önemli geri bildiriminizi vermekten çekinmeyin|Yazılım mühendisliğinin hedefleri nelerdir|

İyi eğlenceler! Sayonara!

Anurag

I am a blogger by passion, a software engineer by profession, a singer by consideration and rest of things that I do is for my destination.