Mik a szoftverfejlesztés céljai?

Kedves Barátaim! Ebben a blogbejegyzésben (Mik a szoftverfejlesztés céljai) a szoftverfejlesztés céljait fogom tárgyalni.

A szoftverfejlesztés során milyen és minden paramétert és benchmarkot kell szem előtt tartani, és melyek legyenek a szoftverfejlesztés alapvető jellemzői vagy céljai?…|Mik a szoftverfejlesztés céljai|

… Láthatja az alábbi képet, amely könnyen elmagyarázza Önnek a szoftverfejlesztés céljait.|Mik a szoftverfejlesztés céljai|

softwareengineering-flowchart

Felhasználói elégedettség:

Ez az első a szoftverfejlesztés céljai közül, és egyben a legfontosabb cél is, mivel minden cucc egy ügyfélnek vagy felhasználónak szól, ezért minden szoftver fejlesztése során nagy figyelmet kell fordítanunk a felhasználói elégedettségre.

Néhány programozó megteszi ezt, mivel azonnal elkezdi a szoftver fejlesztését anélkül, hogy megértené a végfelhasználó tényleges igényeit, és ez a szoftver nem megfelelő áramlását eredményezi, amelyet a felhasználó valójában nem akart.

Így ezzel a programozó elveszíti az energiáját és a felhasználói hitét vagy a felhasználói elégedettségét, és ha a programozó újra felépíti, akkor többletköltsége lesz újra megépíteni.

Magas megbízhatóság:

ez a második a szoftverfejlesztés céljai közül. ez azt mondja nekünk, hogy nem lehet semmilyen hiba vagy hiba a végtermékünkben, amely a felhasználói oldalon fog megjelenni.

Ha lesznek benne hibák és hibák, akkor az befolyásolhatja kapcsolatunkat ügyfeleinkkel, így ez nagymértékben befolyásolhatja szoftvereink értékesítését a piacon, és magas veszteségszázalékot eredményezhet.

Mivel a Microsoftnak is vannak hibái a Windows korábbi kiadásaiban, és a felhasználók sok problémával szembesültek. Tehát a szoftvert csak akkor szabad kiadni, ha nagy megbízhatóságot értek el, és nincs esély a hibákra.

Alacsony karbantartási költség:

Ez a harmadik a szoftverfejlesztés céljai közül. A karbantartás egy olyan folyamat, amelynek során a szoftver felhasználói oldalon észlelt kis problémát vagy hibákat kijavítják és könnyen kijavítják. De ez nem jelenti a szoftverek újrastrukturálását a nulláról vagy elindításról.

Úgy értem, ha bármilyen probléma van a szoftverrel, akkor újra meg kell tervezni. Ez akkor fordul elő, ha a szoftver nagyon rossz minőségű, és tesztelés és paraméterek nélkül készült.

Időben történő szállítás:

Ez a szoftverfejlesztés negyedik célja. A szállítási idő számít, miközben szoftvert fejleszt ügyfele vagy vásárlója számára.

Mivel a szoftver elkészítésének pontos idejét nem lehet megmondani, de ha a fejlesztési munkát szisztematikus sorrendben kell elvégezni, az egész projektet részekre bontva és az egyes modulokra becsülve az időt.

Ezzel az elemzéssel javasolt határidőt lehet adni a projekt befejezésére az ügyfél számára.

Alacsony gyártási költség:

A szoftverfejlesztés alacsony termelési céljainak megfelelően a költséghatékony szoftver mindig felkelti a felhasználók figyelmét. Ha pedig sikerül a szoftvernek megfelelni a felhasználói igényeknek, akkor nagy esély van az értékesítésre vagy a profitra mindkét irányban.

Nagy teljesítményű:

A szoftver teljesítményét általában a sebességükön és a memóriafelhasználásán mérik, ezért érdemes úgy fejleszteni, hogy minimális memóriaterületen, nagy sebességgel tudjon futni.

A szoftver ezen optimalizálása hasznossá teszi a felhasználók számára, és nagy kereslet lesz a piacon.

Könnyű újrafelhasználás:

Ha egy kis egységet készítünk nagy szoftverekből, akkor erre nagyon szükség van, akkor próbáljuk meg úgy elkészíteni, hogy újra fel lehessen használni, ha szükség van rá ugyanazon szoftver elkészítéséhez vagy más szoftverekhez is.

Ez memóriát, pénzt és erőfeszítéseket takarít meg.|Mik a szoftverfejlesztés céljai|

Az alábbi bloglink segítségével további elképesztő bejegyzéseket olvashatsz a szoftverfejlesztéssel kapcsolatban:

Software Engineering In Hindi…

What Is SDLC In Hindi…

Software Maintenance Issues in Hindi…

What is Requirement engineering in Hindi…

White Box Testing in Hindi…

What are the goals of software engineering…

Bármilyen kérdés esetén írjon nekünk az a5theorys@gmail.com címre, mihamarabb felvesszük Önnel a kapcsolatot.|Mik a szoftverfejlesztés céljai|

Remény! tetszett volna ez a bejegyzés arról, hogy melyek a szoftverfejlesztés céljai.

Kérjük, adja meg fontos visszajelzését az alábbi megjegyzés rovatban|Mik a szoftverfejlesztés céljai|

Érezd jól magad! Sayonara!

Anurag

I am a blogger by passion, a software engineer by profession, a singer by consideration and rest of things that I do is for my destination.

Leave a Reply

Your email address will not be published.